Egészség a hajnak, hajápolás nyáron

Napsütötte hajápolás nyáron
hajápolás nyáron

Azt gondolom, a nyár az az évszak, melyet a legtöbben várnak. A szabadban töltött órák is megszaporodnak, hiszen végre egészen későn tér nyugovóra a nap.

Azon kívül, hogy a megfelelő bőrápolás előtérbe kerül, fontos szót ejtenünk a hajápolásról is. A klóros strandvíz, sós tenger vagy csupán csak az intenzív, erős UV sugárzás is indokolja, hogy jobban odafigyeljünk hajunk ápolására, hidratálására. 

Minden natúrkozmetikumot szívvel és lélekkel alkotok meg, azonban, melyek gyermekek számára készülnek, még nagyobb odafigyelést igényelnek. Édesanya lévén pedig pontosan tudom, milyen nagy gonddal választja ki az ember azokat a termékeket, melyekkel gyermekük bőre is érintkezik.

Kócos Manó családi- és gyermekfodrászatban is ugyanígy gondolják, ezért már ők is használják az ENBÉ Natural Beauty hajápolás termékeit kis vendégeiknél.

Gyógyfű nektár gyereksampon használata 6 éves kortól ajánlott egészen a kamaszkor küszöbéig. Megalkotásánál fontos szempontnak tartottam, hogy a gyermekközösségben előforduló fejtetű is messzire elkerülje a Gyógyfű nektárral mosott hajkoronát. Tízféle gyógynövény gondoskodik a megfelelő ápolásról, még az érzékeny, könnyen irritálható fejbőr esetén is. Illata a virágos nyarat idézi, így igazán évszakhoz illő hajápolásban lehet részetek. S miért fontos még a hajápolás nyáron?

Hajápolás nyáron, gubanc nélkül

Bár a gubancolódás problémája fennáll napsütés és klóros víz nélkül is, azért nyáron e két tényező is szerepet játszik abban, hogy a haj szárazabb, ennélfogva hajlamosabb a gubancra. Biztos ismerős szituáció, hogy a többtíz perccel eltöltött gondos, óvatos fésülés eredménye csak félóra-óráig tart, és minden kezdődik elölről. Főleg, ha a gyermek nem szereti a copfot, így szabadon lobogva még hamarabb vehetjük elő újra a hajkefét.

Meggyvarázs gyereksampon, mely 0-6 éves korú gyermekek számára ajánlott, nagy segítség a gubancolódás megakadályozásában. A keratin selymessé, könnyen fésülhetővé és a káros hatásoktól ellenállóvá teszi a hajat. Vékonyszálú hajra kifejezetten ajánlott a használata. A legkisebbek bőre igen érzékeny, ezért nagy gonddal alkottam meg számukra a Meggyvarázs gyereksampont. Damaszkuszi rózsavízzel, zabkivonattal és növényi keratinnal készült, hogy semmi allergizáló ne legyen benne.

Nem titok, hogy a gyermekek részére készült natúrkozmetikumok a szívem csücskei, hiszen anyaságom, vagy mondhatom, gyermekeim ihlették létrejöttüket.

A gyengéd nyári hajápolás jegyében fontosnak tartottam, hogy a sampon ne csípje a kicsik szemét, így a hajmosás egy kellemes, illatos rutinná válhat a legkisebbek számára is. Nincs fájdalom sem gubanc, csak meggyillat és gyengéd hajápolás a gyermek számára. Hajuk selymes, könnyen fésülhető, káros hatásoktól ellenállóvá válik.

A hajápolás aduásza, a balzsam

Ha hajápolás rutinról van szó, nem maradhat ki a hajpakolás, azaz a balzsam sem. Táplálja és hidratálja a hajat, a nyári intenzív környezeti hatások ellen pedig remek kiegészítője a samponoknak. A Selyemfény hajbalzsam az egész család hajápolási rutinjába illeszthető, így bátran használhatják gyermekek és felnőttek egyaránt. Nincs is annál kényelmesebb, mint mikor nem kell külön termékeket vásárolni, és odafigyelni, melyik kozmetikum kié, amit leveszünk a polcról.

hajápolás-nyáron-Enbé

A balzsam használata egyszerű, hajmosás után, mint egy hajpakolás működik. Pár percig a hajon kell hagyni, hadd hasson, ezután bő vízzel kimosni.

Nagyon fontos, ahogy bőrünket ápoljuk, úgy hajunkra is oda kell figyelnünk. A nyári hajápolás pedig különösen fontos, hiszen az erős UV sugárzás, a környezeti hatások mind-mind roncsolhatják hajunk minőségét. Ápold, tápláld, hidratáld hajkoronád nyáron is a megfelelő termékek segítségével, így erőssé és egészségessé válik, meghálálva az odafigyelő gondoskodást.

Termékajánló

Hozzászólás

Shopping Cart
Scroll to Top