Natúrkozmetikumok és előnyeik, avagy a kézműves szappan útja a tűzhelytől a webshopig

Minden a konyhából indult – a natúrkozmetikumok is…

Egészen kislány voltam még, mikor megláttam dédit szappant főzni. Ez annyira elvarázsolt engem, hogy végül jómagam is ezt a vonalat választottam hivatásomnak. Dédi idejében még nem voltak engedélyek, ellenőrzések, ők maguknak készítették a szappanokat, melyekkel tisztálkodtak és hajat is mostak. Szájról szájra jártak a receptek, anyáról lányára szállt a kézműves szappanok, natúrkozmetikumok elkészítésének technikája.

Kislányként csak annyit értettem meg ebből, hogy a dédi valami csodálatos dolgot alkot. Olyan ez, mint mikor valaki a nagyit lesi a különleges és megismételhetetlen süteményének – melynek természetesen titkos a receptje – kreálása közben.

Natúrkozmetikumok, A természet csodái

Mindig közel állt hozzám a természet szeretete, de kézműves szappanok hozták magukkal a gyógynövények, vitaminok, természetben található összetevők iránti kíváncsiságomat. Folyamatosan kerestem és kutattam a témában, biokémiai alapismereteim pedig nagy segítséget jelentettek ebben is.

Minden termékem kapcsán kizárólag kiváló minőségű és tisztaságú összetevőkkel dolgozom, amik beszerzése bár nem mindig egyszerű, de minden belefektetett energiát megér, hiszen így tudok olyan natúrkozmetikumokat alkotni, melyeket jó szívvel ajánlok vásárlóim számára.


A kiváló minőségű és tisztaságú összetevők mellett rendkívül fontosnak tartom a fenntarthatóságot és az etikus foglalkoztatást, így arra is nagyon figyelek, hogy olyan helyről szerezzem be a szükséges kiegészítőket, alapanyagokat, melyek a megfelelő tanúsítványokkal rendelkeznek. Így például a pálmazsírt is RSPO tanúsítvánnyal rendelkező gyártótól hozom. Az RSPO tanúsítvánnyal rendelkező pálmazsír előállítása ellenőrzött körülmények között zajlik, nem kerülnek újabb erdő területek kivágásra, valamint biztosítják az ültetvényen dolgozó munkások alapvető jogait.

Kézműves szappanok a gyakorlatban

Azt, hogy egy-egy kézműves szappan felkerüljön a webshopra, komoly és igen körültekintő munka előzi meg. De így van ez a többi natúrkozmetikumomnál is. A recept kikísérletezése és tesztelése, finomhangolása, mintha egy gyönyörűen muzsikáló hangszerrel készülnék koncertre…olyan ez is. Maga a koncert pedig, mikor a hetekig fejlesztett és tesztelt kozmetikum felkerül a webshopra.

Nemcsak a munkám, szívem és lelkem van benne minden egyes termékemben, hanem a magas szintű minőség garanciája is. Ehhez természetesen engedélyekre van szükség, ami biztosítja, hogy kizárólag ellenőrzött natúrkozmetikumokat alkotok. Végtelenül fontos ez a rész is, hiszen, ahogy korábbi bejegyzésemben is írtam már, nem mindegy, mi kerül akár gyermekünk, családtagjaink vagy a saját bőrünkre. Attól, hogy valami természetes összetevőkből készül, nem válik automatikusan egészségessé. Így van ez a natúrkozmetikumoknál is. Ezért fontos, hogy kizárólag ellenőrzött minőségű termék kerüljön a webshop virtuális polcaira, illetve az együttműködő partnerekhez is.

Rengeteg munkám, ébren töltött éjszakám van az ENBÉ Natural Beauty termékeiben, hiszen olyasmit szeretnék adni nektek, ami segít, ami vegyszermentes, természetes és emellett biztonsággal használható akár érzékeny bőrűek számára is. Az ökológiai lábnyom csökkentése éppúgy célom a natúrkozmetikumaimmal, mint mosolyt csalni vásárlóim arcára, akik megelégedéssel és örömmel használják a kézműves szappanokat, krémdezodort, testápolót, a samponokat és balzsamot.

virágosrét szappan ENBÉ

Tőlem, nektek, natúrkozmetikumok

A természet érintése, amit adok nektek. A natúrkozmetikumokkal járó gyengédség, védelem és ápolás, ami vegyszermentes, adalékanyag mentes. A biztonságot adom, frissességet. Ellenőrzött és engedélyezett minőséget.

Az ENBÉ Natural Beauty termékeivel egy kicsit családtagokká válunk. Ugyanis azt adom nektek, amit a családomnak adok. Úgy adom, ahogy nekik adom. Gondoskodással, odafigyeléssel, szeretettel. Tőlem, nektek.

Termékajánló

Szóljon ez a nap, anyák napja az Anyákról. 

Hozzászólás

Shopping Cart
Scroll to Top